Zabkorpás fasírtgolyók sütőben sütve
Hétvégén volt egy kis szabadidőm, így gondoltam elkészítem az egyik kedvenc ételemet: a fasírtot. Hagyományos módon készítve azonban sajnos nem tartozik a legegészségesebb ételek közé- a bő zsiradékban való sütés, valamint a masszába kerülő fehér kenyér miatt.
Ezért az eredeti recept helyett a "reform" változatát készítettem el. Fehér pékáru helyett zabkorpát tettem a húsmasszába, valamint a bő zsiradékban való sütés helyett sütőben sütöttem meg.
A végeredmény igazán finom lett!
Hozzávalók
- 500g darált sovány sertéshús (készíthetjük csirkemellből vagy pulykamellből is)
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1db tojás
- 2 ek. zabkorpa
- ízlés szerint: só, bors, fűszerpaprika
- 1 ek. mustár
- 4 kk. csemege paprikakrém
- étolaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd kisebb-nagyobb gombócokat formázunk a masszából. Ha van rá idő, érdemes 1-2 óráig hűtőben pihentetni, hogy jól összeérjenek az ízek. Ha valaki szereti megforgatni zsemlemorzsában, érdemes teljes kiőrlésű panírmorzsát választani.
Egy tepsit ecset segítségével vékonyan kikenünk étolajjal, felsorakoztatjuk benne a kis fasírt golyóinkat. Én a fasírtokat is megkentem egy kis olajjal, hogy biztosan ne száradjanak ki.
Alufóliával letakart tepsiben, sütőben 250°C-on kb. 50 perc alatt sült meg. A végén érdemes levenni róla a fóliát és rövid ideig grillezni, hogy szép színe legyen.
A köret szinte bármi lehet hozzá, én joghurtos krumplisalátát és főtt rizst készítettem mellé.